Onderwijsontwikkeling: Sociaal werk in de zorg en Social Work

C-LinQ is weer begonnen aan de ontwikkeling van een nieuwe reeks onderwijsmodules voor de LOI. In 2021 mocht ik al de MBO-module Maatschappijkunde (eindelijk weer even met het vak bezig kunnen zijn waarvoor ik in 2012 mijn eerstegraads bevoegdheid behaalde) ontwikkelen.

Dit jaar hebben al twee modules, nl. Specifieke branchekennis gehandicaptenzorg (voor de opleiding Sociaal werk in de zorg) en Omgaan met diversiteit (voor de opleiding Social Work) het levenslicht gezien.

Voor de zomervakantie komen er nog twee aan. In de module Meerwaarde van informele zorg krijgt het nieuwe begrip Circulaire zorg (tussen de generaties) extra aandacht aan de hand van de JIM-aanpak in de jeugdhulpverlening. JIM staat voor Jouw Ingebrachte Mentor en biedt cliƫnten meer ruimte voor het introduceren van informele hulpverleners in complexe trajecten.

De module Project- en kwaliteitsmanagement sluit direct aan op mijn jarenlange ervaring in die functie. Na het voltooien van deze modules heb ik er in 8 jaar al bijna 20 afgerond!

  • C-LinQ op Twitter
  • C-LinQ op Facebook
  • Ronald Matthijssen op LinkedIN
  • C-LinQ op Blogger