Theateratelier Apeldoorn: daklozen vinden hun eigen weg

“Het doet er niet toe wie of wat je bent, maar DAT je bent”, zo vatte een deelnemer aan het Theateratelier de eerste workshop waar hij aan meedeed samen. Zo had hij de sessie ervaren. Andere opmerkingen waren: “ik vond het spannend om te komen, het was leuk, nieuw, laagdrempelig, ik was aan het eind al vrijer dan aan het begin.”

Cliënten van Omnizorg behoren tot de primaire doelgroep van het Theateratelier. Mensen met een verslavings- en/of daklozenachtergrond die een lange weg te gaan hebben richting integratie in de samenleving. Het Theateratelier blijkt juist voor deze mensen een hele goeie opstap. Het eerste Theateratelier is 10 jaar geleden door Formaat gestart in Leiden. Daarna volgden Haarlem en Rotterdam. De Theatersmederij en Omnizorg draaien het Theateratelier in Apeldoorn. CMO in Breda is met een aanlooptraject gestart.

De methodiek van het Theateratelier is gebaseerd op het Theater van de Onderdrukten. Doel van de workshops is niet alleen empowerment van deelnemers maar ook het verzamelen van ideeën voor zorgvernieuwing.

C-LinQ is nauw betrokken bij het Theateratelier in Apeldoorn. We gaan regelmatig berichten over de ontwikkelingen.

  • C-LinQ op Twitter
  • C-LinQ op Facebook
  • Ronald Matthijssen op LinkedIN
  • C-LinQ op Blogger