Fort van Belgrado: voorbeeld van een Urban Game

C-LinQ werkt sinds januari samen met Yendva3, dat zogenaamde Urban Games ontwikkelt.

Urban Games doen net het omgekeerde van computergames: ze brengen je spelenderwijs terug in de realiteit. Tijdens het spel maak je kennis met andere mensen, dat kunnen medespelers of anderen zijn. Ook heeft het spel altijd een relatie met de locatie waar je bent: een stad, een wijk, een bijzondere plek in een landschap, een museum of zelfs een winkelcentrum.

De makers van de games maken gebruik van allerlei vormen van techniek. Dit kan heel simpel theater- en speltechniek zijn tot aan geavanceerde high-tech installaties. Het gaat erom wat je ermee wilt. Een stad kan nieuwe bewoners (bijv. studenten) bepaalde aspecten van het stadsleven onder de aandacht willen brengen, een stichting wil mensen laten kennismaken met cultureel erfgoed, een museum wil op een andere manier aandacht besteden aan tentoongestelde voorwerpen. Er zijn allerlei toepassingen denkbaar.

De afgelopen jaren heeft Yendva3 in allerlei steden van de wereld ervaringen opgedaan, van Belgrado tot New York en van Trondheim tot Brighton. Een goed voorbeeld van een game is dat op het Fort van Belgrado, een van de belangrijkste toeristische attracties van Servië. Klik hier voor een PowerPoint van het Dragon Trail game.

Vanaf 2013 zijn de games ook in Nederland beschikbaar. We willen graag op een aantal locaties pilots doen. Neem voor meer informatie met ons contact op.

  • C-LinQ op Twitter
  • C-LinQ op Facebook
  • Ronald Matthijssen op LinkedIN
  • C-LinQ op Blogger